Zen en geluk

 

“Ben ik na jouw bijeenkomst helemaal ZEN?”

 

Haha.. dat zou nog eens mooi zijn. ;)

 

Het hangt een beetje af van wat je precies bedoelt met ‘zen’ zijn.

Tijdens de bijeenkomsten ontdek je hoe je hoe het mechanisme van ‘labelen’ en ‘eigen maken’ werkt. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen  jou en de ervaringen die jij opdoet. Je ontdekt hoe, hoewel de omstandigheden wellicht veranderen, jijzelf onveranderd blijft.

 

Dit stelt je in staat om het situaties te ervaren, zonder verstrikt te raken in verhalen en emoties.  Met andere woorden, je blijft helder en kunt daardoor bewust keuzes te maken die kloppen met jezelf.

Dit betekent echter niet dat je niks meer ervaart! Je leeft namelijk in een wereld waarin van alles te ervaren is. Dag/nacht, warmte/kou, etc. het is er en jij bent hier als waarnemer van dit alles. Het grote verschil is echter dat je je er niet langer mee identificeert of er een oordeel aan geeft. Zo is warmte bijvoorbeeld niet beter of slechter dan kou… het IS gewoon.

 

Daarnaast is verloopt het bewustwordingsproces bij de meeste mensen geleidelijk.. het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je beetje bij beetje dichter bij jezelf komt.

 

Dus ben je na de bijeenkomst helemaal ZEN?  Nee… waarschijnlijk niet. Wel leer je hoe je dicht bij jezelf kan blijven in uiteenlopende situaties en dit inzicht, alsmede de vaardigheden die je opdoet tijdens de bijeenkomst, ondersteunen je in jouw persoonlijke bewustwordingsproces.

 

 

“Geluk is ieder moment beschikbaar. Het is een staat van ZIJN.”

 

Graag wil ik nog een kleine toevoeging maken. Veel mensen hebben het  beeld dat, wanneer je  ‘zen’ bent,  je je in een bepaalde gelukzalige staat begeeft waarin alles liefdevol en aangenaam is.

 

Toch zit hierin een valkuil. Wanneer je namelijk een concept (mentaal plaatje) gaat maken van hoe bijvoorbeeld ‘geluk’ er uitziet dan heb je opnieuw iets gevonden om na te streven. Dit kan het lastig maken volledig te accepteren wat er op dit moment in je leven afspeelt. Terwijl dát juist de weg is naar werkelijk geluk.

 

Met andere woorden: Geluk is ieder moment beschikbaar, het is een staat van ZIJN waarin je je bevindt wanneer er volledige acceptatie is van het hier en nu. Geluk is dus niet uit te drukken in woorden, maar alleen door iedereen persoonlijk te ervaren.

 

Een Emotie Coach kan je ondersteunen in dit proces.
Meer weten? Klik hier.

 


 

Op de hoogte blijven? Like Thyra Coaching op Facebook. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

ThyraInspirerend coach en spreker, liefhebber van het leven, met als passie mensen in hun kracht te zetten!

Leuk dat je komt kijken! Weten wat Thyra Coaching allemaal doet? Kijk dan snel verder.

Wil je weten waar ik zoal mee bezig ben? Klik verder naar de inspiratie pagina.

Nieuwsbrief