Maskers afzetten

 

“Je hebt het over 100% jezelf zijn. Hoe kun je jezelf niet zijn?”

 

Dit hangt een beetje af van wat je verstaat onder ‘jezelf zijn’.
Natuurlijk blijf jij gewoon jij. Toch herken je wellicht situaties waarin je hebt gezegd: “Ik was gewoon niet mijzelf.”  Je probeert hiermee niet te ontkennen dat jij het was, maar je probeert hiermee aan te geven dat wat je gedaan hebt niet match met wie je werkelijk bent van binnenuit.

 

“Jezelf zijn is het afzetten van maskers.”

 

Volledig jezelf zijn heeft alles te maken met het afdoen van de maskers die wij in het dagelijks leven opzetten om de goedkeuring te krijgen van familieleden, vrienden, leraren, werkgevers etc.  In ons hoofd hebben we een bepaald beeld van wat netjes  of  accepteerbaar is. Door onze maskers op te zetten voelen we ons veilig en beschermt tegen mogelijke afkeuring van anderen, zelfs als dat betekent dat we in een dergelijke situatie niet trouw zijn aan onszelf.

Toch is het dragen van maskers vermoeiend. Ze beperken je namelijk om volledig jezelf te zijn!  Door verstrikt te raken in de mogelijke verwachtingen van anderen, verschuift ons aandacht van het hier naar het daar.. Je raakt verwijderd van jezelf – de bron van jouw geluk.

 

“Je masker afzetten kost moed.”

 

Het kost veel moed om je masker af te zetten. De kans is groot dat er onzekerheid om de hoek komt kijken, want wat als  je je masker afzet, hoe zal jouw omgeving reageren?

Belangrijk is te onthouden dat er maar één is die jou hoeft te accepteren.. en dat ben JIJZELF.

Je masker afzetten doe je namelijk door te beseffen dat jij helemaal ok bent zoals je bent. Alles mag er zijn – zowel  je sterke als je minder sterke kanten; je hoogtepunten en je dieptepunten. Vanuit die complete acceptatie van jezelf ontstaat de ruimte om 100% trouw te blijven aan jezelf in alle situaties.

Jij hebt dan namelijk niet langer de goedkeuring van anderen nodig. Je accepteert jezelf immers al volledig. Hierdoor kun je, in plaats van je bezig te houden met wat anderen van je verwachten of willen, je bezig houden met wat je zélf wilt.

 

Volledig jezelf zijn is dus ZIJN wie je bent – vrij van ideeën en regels over hoe je zou moeten zijn.

 

Een Emotie Coach kan je ondersteunen in dit proces.
Meer weten? Klik hier.

 


 

Op de hoogte blijven? Like Thyra Coaching op Facebook. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

ThyraInspirerend coach en spreker, liefhebber van het leven, met als passie mensen in hun kracht te zetten!

Leuk dat je komt kijken! Weten wat Thyra Coaching allemaal doet? Kijk dan snel verder.

Wil je weten waar ik zoal mee bezig ben? Klik verder naar de inspiratie pagina.

Nieuwsbrief